20:15

Frövi IK

Referat: IF Nerike - Frövi IK

Ketchupeffekten i andra!
Bortamatchen mot IF Nerike spelades på Sörbyvallens konstgräsplan i Örebro. Mattan på konstgräsplanen är inte den lättaste att spela på då den börjar bli sliten och bollen rullar snabbt. För andra matchen i rad när vi har bortamatch i Örebro så kommer matchen igång några minuter senare än avsatt tid för avspark. När väl matchen startat så får vi en kalldusch då hemmalaget redan i minut 4 gör 1-0. Efter målet skapar vi några chanser att kvittera b la via 9 hörnor men vi sätter inte något av alla fina lägen. I minut 44 kommer kvitteringen då Gurra frispelas på offensiv planhalva och kommer fri med målvakten och läget missar inte Gurra som iskallt rullar bollen förbi utrusande målvakt 1-1, skönt! I andra halvlek trycker vi på från början och i andra halvleks tredje minut är vi nära att ta ledningen då Danne har ett skott som tar i ribban via en stuts i marken - nära. Gurra får ett kanonläge i spelminut 51 men tyvärr så hittade linjedomaren en offsida på 0,5m. I spelminut 54 kommer Danne loss inne i straffområdet men en försvarare får ditt tån innan skottet kommer. 2-1 kommer i spelminut 55 då Johannes från nära håll förvaltar en retur efter skott från Filip. Johannes får ett finte läge att bli tvåmålsskytt två minuter senare men skottet går utanför - synd! Ytterligare en minut senare räddar hemmalagets målvakt ett skott och bollen stutsar framför målvakt och Danne är väldigt nära att peta in bollen men icke. I samma spelminut blir Gurra frispelad men det kommer signal på offside som från säkra källor var helt felaktigt avblåst men det är sånt som händer på en fotbollsplan. Ludde i FIK:s mål har det relativt lugnt men får göra några ingripande. B la i spleminut räddar han ett skott genom att elegant slänga sig till vänster. Filip får bollen i spelminut 27 och efter att ha tittat upp så ser han Danne komma i en fin löpning - passet sitter perfekt - och Danne gör 1-3 via ett skott inne i straffområdet. Med kvarten kvar fälls Gurra i straffområdet och domaren blåser för straff. Wille får chansen men prickar ribban. Wille tar revansch efter straffmissen då han i spelminut 79 lyfter bollen till Danne som blir helt frispelad och kommer själv med målvakten och Danne rundar målvakten och lägger in bollen i öppet mål, ledning FIK med fyra mål mot ett. I spelminut 89 hittar Gabbe , från backposition, fram med en bra passning till Filip som spelar in ett fint inspel till Danne som gör sitt tredje mål, hattrick, på ett fint skott (1-5). I matchens slutskede blir Gurra fälld för andra gången i straffområdet och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Ludde får chansen från 11m och förvaltar förtroendet genom att placera bollen hårt i nät - mååål 1-6. Var ett skönt gäng från Frövi som jublade glatt efter 90 minuters spel och firade en rättvist vinst. Fanns mycket positivt från dagens vinstmatch som vi tar med oss inför höstsäsongen som startar med bortamatch mot Kurdiska FF söndagen den 11 augusti.